no audio except ATIS

no audio except ATIS

Postby ghethco » Sun Apr 23, 2017 11:57 am

Just getting started with X-Plane 10 (Windows 10) and PilotEdge. I have X-Plane configured and working, PilotEdge plugin is installed and my trial membership is activated. I am "connected" to PE successfully. I've tried the "First Flight" scenario (Oceano County -> San Luis Obispo) and also starting from KASE (Aspen, CO). These are both locations that are supposed to be ATC "live", right? It is 11:15 AM PST Sun Apr 23.

I tune to the ATIS frequency and I can hear the synthesized voice read out the ATIS data, great. But -- when I switch to ground or tower frequencies for either location, I hear *nothing*. I try transmitting, "Radio Check", no response. Tried a busier airport like SFO (San Francisco), still no joy. I've checked the audio settings, everything seems to be correct according to everything I've read on the PE website and this forum. I'm using a USB headset, it is configured correctly and works fine with all other apps I've tried (e.g. Skype).

Radio COM1 frequency is set to 124.0 (San Luis Tower), XMIT and RCV both set to COM1. PilotEdge Preferences -> Audio Output is set to my USB headset.

Any ideas?

Gary
ghethco
 
Posts: 2
Joined: Sun Apr 16, 2017 12:12 pm

Re: no audio except ATIS

Postby ghethco » Sun Apr 23, 2017 12:31 pm

Update: I am now able to hear ATC audio, but transmit is still not working. I am able to get ATC audio output on speakers, but not my USB headset. I'm going to try a separate mic to see if that works for XMIT.
ghethco
 
Posts: 2
Joined: Sun Apr 16, 2017 12:12 pm

Re: no audio except ATIS

Postby Kyle.Sanders » Sun Apr 23, 2017 7:12 pm

Best Regards,
Kyle Sanders

Twitch Channel
Facebook Page

i7 6700k 4gHz
16GB RAM
GTX 970 4GB GPU
Windows 10 Home 64bit
X-plane 10 & 11 (always up to date/never beta)
Kyle.Sanders
 
Posts: 812
Joined: Sat Jan 18, 2014 5:13 pm

Re: no audio except ATIS

Postby Keith Smith » Mon Apr 24, 2017 5:43 am

Moderator note: moved this to the X-Plane forum
Keith Smith
 
Posts: 9683
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ

Re: no audio except ATIS

Postby RakeshTiwari » Fri Aug 23, 2019 2:47 am

I am currently ready to hear ATC sound, however, transmit is as yet not working. I am ready to get ATC sound yield on speakers, however not my USB headset. I'm going to attempt a different mic to check whether that works for XMIT.
RakeshTiwari
 
Posts: 1
Joined: Fri Aug 23, 2019 2:29 am


Return to X-Plane

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests