Connection Issues

Connection Issues

Postby zihuabill » Wed Jul 12, 2017 8:41 pm

X-plane 11
Windows 10
64 bit

I am having random occurrences where I cannot hear or talk to the Pilotedge ATC controllers. I have no problem connecting to Pilotedge. I receive the "you are connected message" and I can see myself logged in as a current pilot and I'm able to connect to the Pilotedge receiver. But in X-plane I cannot hear the controllers and they cannot hear me. In the past I have resolved the issue by restarting X-Plane, rebooting the computer, loading a different plane, loading a different configuration of X-plane or usually a combination of all of the above. Today, it took me 2 hours of fiddling to finally get connected. Anyone out there have any suggestions? I sure would like to figure this out as it's very disappointing to plan a long flight and end up spending the afternoon dinking around tying to get connected.
On another subject. I love Pilotedge and have great appreciation for the patience and knowledge of the air traffic controllers. I have learned a lot by simply listening to recordings of the ATC communications and all the videos. I'm currently concentrating on on the Southern California area but am looking forward to utilizing the Western expansion area.

Thanks
zihuabill
 
Posts: 2
Joined: Sat May 06, 2017 5:29 pm

Re: Connection Issues

Postby runway1five » Thu Jul 20, 2017 7:13 am

Are you starting with the aircraft in "cold and dark" state? Try either starting the aircraft or starting with the aircraft running. Kieth notified me that the XP11 alternator changed since XP10 and requires a minimum of 2000rpm to make atc available. cheers
runway1five
 
Posts: 1
Joined: Thu Jul 20, 2017 6:29 am

Re: Connection Issues

Postby Keith Smith » Thu Jul 20, 2017 5:58 pm

1000rpm, not 2k.

Which aircraft are you using? You never mentioned it and it's important.
Keith Smith
 
Posts: 9596
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ

Re: Connection Issues

Postby Keith Smith » Fri Jul 21, 2017 6:53 am

Also, I moved this to the xplane forum.
Keith Smith
 
Posts: 9596
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ

Re: Connection Issues

Postby N103RS » Sun Jul 23, 2017 3:10 pm

I usually have the same issue, XP11 - Carenado Cessna Caravan. Restarting my system a few times sometimes resolves it.
N103RS
 
Posts: 1
Joined: Sun Jul 23, 2017 3:07 pm

Re: Connection Issues

Postby Keith Smith » Wed Jul 26, 2017 9:43 am

Some of the Carenado aircraft have unusually-high battery drain. Between that and the generator/alternator not producing much charge, you quickly end up with a battery that doesn't have enough power to drive the radio. I would encourage you to review the battery voltage and amperage levels along with the generator output via the data input & output screen to see what's happening.
Keith Smith
 
Posts: 9596
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ


Return to X-Plane

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests