No Communications

No Communications

Postby msmith3972 » Thu Jan 18, 2018 5:40 pm

I was doing the CAT 10 last night, and as I'm about to contact Santa Monica tower I lost all comms with the controllers. After repeated attempts and different frequencies I set the transponder to 7600 and landed at van nuys. Today, I again cannot get comms working. I tried a few different planes and multiple restarts but nothing. I finally tried to delete the pilotedge folder and copied it back to my xplane directory and I could again hear the controller. Unfortunately my problem with the frame rates on the G1000 cessna came back, but whatever. I switched to the default C172 and put down my headset for a minute to get ready for the flight. when I came back, comms were again not working. What gives?
msmith3972
 
Posts: 12
Joined: Fri Dec 22, 2017 1:59 pm

Re: No Communications

Postby Keith Smith » Thu Jan 18, 2018 7:20 pm

I would check the voltage level and make sure you're getting a good charge from the alternator.

If you can replicate the dead comms, then check your voltage level (through the data inputs/outputs screen) and report back here.
Keith Smith
 
Posts: 9071
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ

Re: No Communications

Postby N2114J » Wed Feb 21, 2018 7:40 pm

Hi, Keith. Same issue as msmith3972 (squawked 7600 on my CAT-05 tonight and landed at Bakersfield Muni instead of Meadows). Flying the stock 172 in XP 11.11 with Desktop Aviator switch panel & GNS430 head, plus the RXP GTN750 on a 10" touchscreen, and a VRinsight MCP. I'll check battery voltage and charge inputs/outputs. Has been working flawlessly until tonight. Only change I made was to start with the engine running (usually start cold and dark), but all switches were set properly on my switch panel. One more clue is that the local controller said I was transmitting on 121.5, but I have the comm transmit input/output on the screen and it was showing the proper frequency and setting for comm1 (also matched the GTN750 and VRinsight MCP). Hmmmmm. I'll see if I can replicate. We'll get it fixed! BTW, I'm really enjoying the service (controller who has been working local and Socal in the afternoon Pacific time is the hardest working controller in the business, she was crazy busy the past couple of nights). Regards -- Dana
N2114J
 
Posts: 3
Joined: Wed Feb 21, 2018 7:21 pm

Re: No Communications

Postby N2114J » Wed Feb 21, 2018 7:44 pm

Just saw some more posts with this issue. I'll keep a close eye on the battery and alternator. I'll also watch my idle rpm. Will report back. Thanks!
N2114J
 
Posts: 3
Joined: Wed Feb 21, 2018 7:21 pm

Re: No Communications

Postby Keith Smith » Wed Feb 21, 2018 9:20 pm

There was a voice server outage this evening, see the main forum: viewtopic.php?f=5&t=7736
Keith Smith
 
Posts: 9071
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ

Re: No Communications

Postby N2114J » Thu Feb 22, 2018 5:24 am

Yikes. Thanks for the heads-up, Keith. I'm glad that was resolved. I'll check the rest of the forums next time (but, I will keep an eye on batt & gen I/O's on my sim). p.s. Enjoyed meeting you last year at FlightSimCon (sorry I mistakenly called you Austin...no offense : )
N2114J
 
Posts: 3
Joined: Wed Feb 21, 2018 7:21 pm


Return to X-Plane

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests