Voice disabled when connected to PE- Need help!

Voice disabled when connected to PE- Need help!

Postby fltsimguy » Tue Aug 25, 2020 9:17 pm

I have read all the posts in this forum on how to fix the issue of "voice disabled" I just can't find the solution so I have posted my Pilot Edge out txt document here. When I tune to ATIS and press "contact ATC" button a popup screen comes up with suggestions to contact what ATC appropriate freqs and my PTT button does not cancel l out the ATIS....help is MUCH appreciated!!! :D
!!!
John

Starting up: PilotEdge client, V1.6.3
initVoice: playback device: {0.0.0.00000000}.{89eea152-57cd-4b84-b2f1-ab52370047b6}, capture device: {0.0.1.00000000}.{70008746-8683-4942-af36-604507a4ae42}
initVoice returned 2321
PilotEdge initialized
Entered deferred startup
completed deferred startup
Setting up connection details...
Checking for slaves...
Checking for server file...
Checking for voice service file...
looking for C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\X-Plane 11\Aircraft\X-Aviation\SR22 Series\TorqueSim SR22\PE_voltage.txt
looking for C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\X-Plane 11\Aircraft\X-Aviation\SR22 Series\TorqueSim SR22\PE_groundspeed.txt
looking for C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\X-Plane 11\Aircraft\X-Aviation\SR22 Series\TorqueSim SR22\PE_com_selector.txt
looking for C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\X-Plane 11\Aircraft\X-Aviation\SR22 Series\TorqueSim SR22\PE_com1_frequency.txt
Connecting N128SP with ICAO type: SR22
Connected to PilotEdge Server
Checking for traffic relay file...
COM2 is now considered to be off
Prefs: error getting current capture device, error #1
Prefs: error getting current playback device, error #1
error getting current recording device: 0 or playback device: 2308
VSProClient: disconnect() entered
MessageController::sendMsg entered: msg = QUIT
status = 38
VSProClient: sent bye
VSProClient: signalled controller entered
VSProClient: connection closed
MessageController exiting
VSProClient: disconnect() complete
fltsimguy
 
Posts: 3
Joined: Fri Aug 11, 2017 11:53 am

Re: Voice disabled when connected to PE- Need help!

Postby Kevin_atc » Tue Aug 25, 2020 9:20 pm

You say you have read all the posts in this forum on this topic, so you already tried deleting vsprosound.ini? What else have you tried?
Kevin
PilotEdge Marketing
Kevin_atc
 
Posts: 1879
Joined: Sat Nov 13, 2010 7:01 pm

Re: Voice disabled when connected to PE- Need help!

Postby Keith Smith » Wed Aug 26, 2020 6:28 am

initVoice: playback device: {0.0.0.00000000}.{89eea152-57cd-4b84-b2f1-ab52370047b6}, capture device: {0.0.1.00000000}.{70008746-8683-4942-af36-604507a4ae42}
initVoice returned 2321


Anything other than a 0 return code on initVoice means that it failed to initialize one of the audio devices. Delete your vsprosound.ini file as suggested on this page: https://www.pilotedge.net/pages/connect-xplane (search the page for VOICE DISABLED and you'll see a detailed section on this topic).
Keith Smith
 
Posts: 9843
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ

Re: Voice disabled when connected to PE- Need help!

Postby fltsimguy » Thu Aug 27, 2020 5:29 am

Keith,

I did miss this option of deleting vsprosound.ini....that did it and I am now getting good voice communication. I upgraded my system for MSFS2020 and that was probably the reason I stopped having good voice communication. All good now. Thank you very much

John
fltsimguy
 
Posts: 3
Joined: Fri Aug 11, 2017 11:53 am

Re: Voice disabled when connected to PE- Need help!

Postby mhmcceney@gmail.com » Mon Oct 19, 2020 5:20 pm

I am now getting the "VOICE DISABLED" message after a year of using PE and making no changes to my hardware. I followed the PE instructions and Windows is configured to recognize the mic in Xplane and there is no VSProSound.ini file in the VSProResources directory. I have a Saitek Pro Flight Yoke and it all worked well until a week ago. I am running the Steam version of Xplane11. I also uninstalled PE and reinstalled. Still not working, Any suggestions??

thanks for your help!!!
mhmcceney@gmail.com
 
Posts: 1
Joined: Mon Oct 19, 2020 9:07 am

Re: Voice disabled when connected to PE- Need help!

Postby Kevin_atc » Mon Oct 19, 2020 8:48 pm

mhmcceney@gmail.com wrote:I am now getting the "VOICE DISABLED" message after a year of using PE and making no changes to my hardware. I followed the PE instructions and Windows is configured to recognize the mic in Xplane and there is no VSProSound.ini file in the VSProResources directory. I have a Saitek Pro Flight Yoke and it all worked well until a week ago. I am running the Steam version of Xplane11. I also uninstalled PE and reinstalled. Still not working, Any suggestions??

thanks for your help!!!


If I recall, the vsprosound.ini is in plugins/pilotedge. Don’t look as deep as VSProResources. If that doesn’t solve your problem, swing by our live chat discord server for real time assistance. www.pilotedge.net/discord
Kevin
PilotEdge Marketing
Kevin_atc
 
Posts: 1879
Joined: Sat Nov 13, 2010 7:01 pm

Re: Voice disabled when connected to PE- Need help!

Postby Keith Smith » Tue Oct 20, 2020 6:27 am

The VSProSound.ini file (if it exists) does live in the resources/plugins/PilotEdge/VSPro Resources/ folder (correcting the post above).

Can you try setting your voice input/output devices from the preferences?
Keith Smith
 
Posts: 9843
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ


Return to X-Plane

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest