connection error [fixed]

connection error [fixed]

Postby N1654J » Sun Oct 02, 2011 5:55 pm

First login attempt after joining and completing initial "fill in" of the Connection box and hit "connect" and an error box appears" "An error occured connecting to the Air Traffic Control service, Valid Name, No Data Record of Requested Type".

Any ideas?

Bill
N1654J
 
Posts: 8
Joined: Wed Aug 03, 2011 1:27 pm

Re: connection error

Postby Brian Ratledge » Sun Oct 02, 2011 7:46 pm

Hi Bill. Welcome to PilotEdge. What aircraft type are you entering in the box?
Brian Ratledge
Pilot Client Support Team
brian (at) pilotedge (dot) net
Brian Ratledge
 
Posts: 76
Joined: Thu Oct 07, 2010 6:50 am

Re: connection error

Postby N1654J » Mon Oct 03, 2011 5:31 am

Good morning.

It was from the pull down list, Cherokee 140/150/160....

Bill
N1654J
 
Posts: 8
Joined: Wed Aug 03, 2011 1:27 pm

Re: connection error

Postby Keith Smith » Mon Oct 03, 2011 10:59 pm

Bill, can you verify that this is the PilotEdge client (V0.9) ?

I looked through the source code and this is a socket level error, indicating that there might be a firewall or some kind of networking issue preventing you from connecting to the server. Do you have any firewall or antivirus software running that might be effecting this?

Can you try it again and let us know if you're still having the same issue?

If you've disabled any firewall or anti-virus software and still have the same issue then we'll make a time to do a screen sharing session and work out what's going on for you.
Keith Smith
 
Posts: 9071
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ

Re: connection error

Postby N1654J » Thu Oct 06, 2011 10:06 am

Good morning. I turned off my firewall and my Charter security suite and receive same error.
N1654J
 
Posts: 8
Joined: Wed Aug 03, 2011 1:27 pm

Re: connection error

Postby Keith Smith » Thu Oct 06, 2011 10:14 am

Thanks, Bill, I'll PM you to set up a screen sharing session.
Keith Smith
 
Posts: 9071
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ

Re: connection error

Postby N1654J » Thu Oct 06, 2011 4:52 pm

Hi Keith

Sorry missed your PM....am in home office tomorrow in a.m. central standard time..at your convenience.
N1654J
 
Posts: 8
Joined: Wed Aug 03, 2011 1:27 pm

Re: connection error

Postby Keith Smith » Fri Oct 07, 2011 8:16 am

Fixed. Username/password error.
Keith Smith
 
Posts: 9071
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ


Return to FS2004

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron