Assigning the IDENT to the Yoke or another control

Assigning the IDENT to the Yoke or another control

Postby deansalman » Wed Sep 06, 2017 1:31 pm

I am using P3D v4 and I was wondering if there is a hot key on the PE program, kind of like push to talk. I know there is no assignment choice but I was wondering if there was a key stroke in the background that would work. Right now I need to get out of the sim, well switch, and set it in PE. I am using Saitek and CH products
Dean Salman
N117SB Diamond Twin Star
deansalman
 
Posts: 53
Joined: Fri Aug 04, 2017 11:29 am

Re: Assigning the IDENT to the Yoke or another control

Postby bbuckley » Wed Sep 06, 2017 6:21 pm

I have a yoke button on my Saitek yoke assigned to IDENT via registered FSUIPC. Works great.
bbuckley
 
Posts: 193
Joined: Sun Mar 29, 2015 4:30 pm
Location: Jupiter, FL

Re: Assigning the IDENT to the Yoke or another control

Postby deansalman » Thu Sep 07, 2017 8:46 am

I have this setup Are you using XPNDR Set or XPNDR Ident (sb4) I am using the second one

I think it is working with a parameter set at 1
Dean Salman
N117SB Diamond Twin Star
deansalman
 
Posts: 53
Joined: Fri Aug 04, 2017 11:29 am

Re: Assigning the IDENT to the Yoke or another control

Postby bbuckley » Thu Sep 07, 2017 1:51 pm

xpndr ident (sb4) Maybe it's ignoring the parameter. I have no parameter (0) and it's fine that way.
bbuckley
 
Posts: 193
Joined: Sun Mar 29, 2015 4:30 pm
Location: Jupiter, FL

Re: Assigning the IDENT to the Yoke or another control

Postby Tim Krajcar » Mon Sep 11, 2017 3:02 pm

Moved to P3D forum.
Tim Krajcar
Live streams at http://twitch.tv/Tim_PE
View past flights on YouTube
Tim Krajcar
 
Posts: 493
Joined: Mon Jan 24, 2011 11:41 am
Location: KPDX

Re: Assigning the IDENT to the Yoke or another control

Postby deansalman » Tue Sep 19, 2017 8:33 pm

So this just does nit want to work. I am considering getting flight illision transponder radio with has a ident key, so other software is not needed other than what comes with it. So hopefully this will work and PE will see when I press the ident
Dean Salman
N117SB Diamond Twin Star
deansalman
 
Posts: 53
Joined: Fri Aug 04, 2017 11:29 am

Re: Assigning the IDENT to the Yoke or another control

Postby bbuckley » Thu Sep 21, 2017 7:38 am

Not sure what else I can do to help here... works great for me. Here is the line in FSUIPC5.ini that I have in the profile specific BUTTONS section. I just did it that way but you can make it in the general assignments also. This doesn't do anything in the cockpit, it simply sends the IDENT to PE (button #2 below). No lights, no knobs, no buttons move in the cockpit, it's not a gauge. Others have successfully modified some specific aircraft panels to integrate the Mode C and in fewer cases the IDENT function. MervA has done some great work on this viewtopic.php?f=8&t=6372.

[Buttons.Phenom]
0=PB,0,C1001,0 ; #1 -{PTT Transmit On (SB3,RW,AVC)}-
1=UB,0,C1002,0 ; #1 -{PTT Transmit Off (SB3,RW,AVC)}-
2=PB,1,C1122,0 ; #2 -{xpndr ident (sb4)}-
bbuckley
 
Posts: 193
Joined: Sun Mar 29, 2015 4:30 pm
Location: Jupiter, FL


Return to Prepar3D

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest