P3d v4 CTD... !

P3d v4 CTD... !

Postby pkofman » Sun Sep 24, 2017 4:14 am

Last night I was flying online ( p3dv4 w10x64) . Flight was an IFR plan from KSBA > KONT @ 5000 ft when I was assaulted by my computer with a rude CTD! It came out of nowhere. I included the flight details as someone might recognize a detail above that would trigger the ctd. At the moment of the ctd I think i was in the middle of a voice transmission. ( i dont really recall)

Anyway, the controller was helpful and working with me at the time ( thank you!) and would have received no response from my end. Im sure this happens often but I dont think this ever happened to me with v3.

Anything one can recommend for p3dv4 setup.

( BTW i run the client and the P3dv4 as admin )

Thoughts?

Peter
Peter Kofman
Real World Pilot
1000hrs
VFR VFROTT
Night and Water./FLOATS AMPHIB..
Mooney BRAVO TLS M20M
pkofman
 
Posts: 36
Joined: Fri Apr 10, 2015 8:35 am
Location: Toronto Ontario

Re: P3d v4 CTD... !

Postby Ryan B » Sun Sep 24, 2017 12:15 pm

Have you tried temporarily renaming the SMS files ? It may be AI traffic models creating the issues. I haven't had a working internet for ever try searching the forum
PE ID: 29
FAA ATCS
FAA PPL ASEL
Ryan B
 
Posts: 843
Joined: Mon Mar 05, 2012 2:37 pm

Re: P3d v4 CTD... !

Postby pkofman » Sun Sep 24, 2017 3:26 pm

Thank you , i have no idea how or what to change . ill search the forum'
thank you for the suggestion
Peter Kofman
Real World Pilot
1000hrs
VFR VFROTT
Night and Water./FLOATS AMPHIB..
Mooney BRAVO TLS M20M
pkofman
 
Posts: 36
Joined: Fri Apr 10, 2015 8:35 am
Location: Toronto Ontario

Re: P3d v4 CTD... !

Postby Aviatorbja » Wed Sep 27, 2017 9:07 am

For me, the problem went away when I renamed the vip.sms and sbx.sms files to *.bak extensions. these files are found in the pilotedge\aircraft\ folder
since renaming these files, I've flown at least a dozen 1 hour flights on PE without any issues.

Something about those models is not playing well with P3D V4.
Brian Andonian
R/W: SEL, Commercial, CFI (expired)
Flight sim: Lancair Legacy, Turbine Duke N723BA
Aviatorbja
 
Posts: 24
Joined: Fri Jan 08, 2016 8:24 pm
Location: Plymouth, MI - USA

Re: P3d v4 CTD... !

Postby pkofman » Wed Sep 27, 2017 9:12 am

Excellent , and thank you for the advice. Ill try it and report back. FYI. i do not get CTD'd in p3dv3
Peter Kofman
Real World Pilot
1000hrs
VFR VFROTT
Night and Water./FLOATS AMPHIB..
Mooney BRAVO TLS M20M
pkofman
 
Posts: 36
Joined: Fri Apr 10, 2015 8:35 am
Location: Toronto Ontario


Return to Prepar3D

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests