P3Dv4 and PE

P3Dv4 and PE

Postby Kilstorm » Thu May 25, 2017 5:45 am

I can only imagine it will happen in the near future but as I am going down my list of addons to get an idea of how quickly I can expect to fully move over to v4, I am looking at the various forums of the developers to see their official post on the topic. Since Xplane is a 64bit platform it would seem that PE and the developers of it have got an idea of how to get that working so is there an official post I could be directed to about PE and v4?
Nathan Palmer
Nantucket, MA
Cherokee N569FL
Rocky Mountain Airways DHC6 N24RM
Image
Kilstorm
 
Posts: 121
Joined: Sun Jan 19, 2014 7:38 am

Re: P3Dv4 and PE

Postby Keith Smith » Thu May 25, 2017 6:59 am

PE doesn't run as a module within P3D. It runs as an entirely separate program that communicates via the SimConnect protocol. As a result, I don't anticipate any changes being required with P3D V4.
Keith Smith
 
Posts: 8958
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ

Re: P3Dv4 and PE

Postby Dean33 » Fri May 26, 2017 3:32 am

That's good news Keith.
Is there any chance of getting the P/E radio widget working soon?
Dean33

UK P3DV4 Simmer
Pilotedge - I11, CAT11, A-Z (ZLA),

Gigabyte P57v7 CF2 17.3" laptop. Kaby Lake i7 7700HQ CPU (averaging 3.4mhz). NVIDIA GeForce GTX 1070 8mb (laptop version), 16 GB of DDR4-2400 RAM, SSD - MTS800 256GB M.2, 1TB HDD 7200.
Dean33
 
Posts: 63
Joined: Mon Aug 17, 2015 10:23 am

Re: P3Dv4 and PE

Postby Jmg225 » Sun May 28, 2017 1:47 am

Fsuipc will not be compatible. How do we program a push to talk button?
Jmg225
 
Posts: 2
Joined: Sat Feb 08, 2014 1:28 am

Re: P3Dv4 and PE

Postby Donovan » Sun May 28, 2017 1:58 pm

Re: the 64-bit support for P3D v4:

On 5/25/2017 at 10:19 AM, Pete Dowson said:
There will be an FSUIPC5 for P3D4, but first release won't coincide with the rather rushed (in my opinion) release of P3D4 on Tuesday. And FSUIPC5 will be a new product, not an upgrade. It's been too much work to have it as just an upgrade.


So, it is being actively worked on.
Donovan
 
Posts: 90
Joined: Wed Apr 24, 2013 12:08 pm
Location: KCMA

Re: P3Dv4 and PE

Postby Dean33 » Wed May 31, 2017 4:06 pm

Just installed P3Dv4! :D

Reinstalled the Pilotedge App but this isn't working. Got Simconnect error which indicated the Pilotedge App couldn't detect flight simulator working.

Has any one got it working yet or do we need to wait for an upgrade to the App?
Dean33

UK P3DV4 Simmer
Pilotedge - I11, CAT11, A-Z (ZLA),

Gigabyte P57v7 CF2 17.3" laptop. Kaby Lake i7 7700HQ CPU (averaging 3.4mhz). NVIDIA GeForce GTX 1070 8mb (laptop version), 16 GB of DDR4-2400 RAM, SSD - MTS800 256GB M.2, 1TB HDD 7200.
Dean33
 
Posts: 63
Joined: Mon Aug 17, 2015 10:23 am

Re: P3Dv4 and PE

Postby Keith Smith » Thu Jun 01, 2017 5:19 am

Another person reported the same thing on discord so it isn't just you. I'm waiting to hear back from my contact at lockheed martin about what we need to do.
Keith Smith
 
Posts: 8958
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ

Re: P3Dv4 and PE

Postby yohance090 » Fri Sep 01, 2017 8:10 pm

I am also curious about that.
Last edited by yohance090 on Mon Oct 02, 2017 7:17 pm, edited 2 times in total.
yohance090
 
Posts: 1
Joined: Fri Sep 01, 2017 8:09 pm

Re: P3Dv4 and PE

Postby Dean33 » Sat Sep 02, 2017 12:30 am

All working properly now!
Dean33

UK P3DV4 Simmer
Pilotedge - I11, CAT11, A-Z (ZLA),

Gigabyte P57v7 CF2 17.3" laptop. Kaby Lake i7 7700HQ CPU (averaging 3.4mhz). NVIDIA GeForce GTX 1070 8mb (laptop version), 16 GB of DDR4-2400 RAM, SSD - MTS800 256GB M.2, 1TB HDD 7200.
Dean33
 
Posts: 63
Joined: Mon Aug 17, 2015 10:23 am


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests