Xplane & PE crashing

Discussions surrounding the software that lets pilots connect to PilotEdge and the actual simulators

Xplane & PE crashing

Postby CaptainBurd » Thu Nov 14, 2019 7:00 pm

Howdy,
Im a new pilot to pilot edge working on my CAT Rating 1. I have attempted this flight 4 times only to have Xplane And Pilot edge crash, when I am over the mountains about to descend into New Cuyama. I monitor my pc and all temps are fine so i know its not overheating. I don't understand why it crashes in the same spot every time. :?: Thanks
CaptainBurd
 
Posts: 4
Joined: Thu Nov 14, 2019 6:50 pm

Re: Xplane & PE crashing

Postby Kevin_atc » Thu Nov 14, 2019 7:02 pm

What does the xplane log file say?

Make sure you have your xplane AI traffic turned off. That seems to be something that causes people some problems.
Kevin
PilotEdge Marketing
Kevin_atc
 
Posts: 1879
Joined: Sat Nov 13, 2010 7:01 pm

Re: Xplane & PE crashing

Postby CaptainBurd » Thu Nov 14, 2019 7:05 pm

Pardon me for not knowing, What is the log file?
I will double check the AI, would that cause it to stop at the same place every time?
CaptainBurd
 
Posts: 4
Joined: Thu Nov 14, 2019 6:50 pm

Re: Xplane & PE crashing

Postby Kevin_atc » Thu Nov 14, 2019 7:06 pm

In your main xplane folder, you'll find a text file named "log". You need to wait for the crash to happen again and then go check that file. That'll tell you exactly what happened.
Kevin
PilotEdge Marketing
Kevin_atc
 
Posts: 1879
Joined: Sat Nov 13, 2010 7:01 pm

Re: Xplane & PE crashing

Postby CaptainBurd » Thu Nov 14, 2019 7:14 pm

Yes AI traffic was on... :roll:
this is probably the log it crashed on.
2019-11-14 16:34:47.131659|INFO | | | TeamSpeak 3 Client 3.0.2 (2012-07-19 10:50:53) SDK
2019-11-14 16:34:47.153664|DEBUG |Direct Sound | | setting timer resolution to 1ms
2019-11-14 16:34:47.180857|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::openDevice-enter
2019-11-14 16:34:47.206871|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS Buffer size: 1056
2019-11-14 16:34:47.206871|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::openDevice-leave
2019-11-14 16:34:47.206871|INFO |PreProSpeex | 1| Speex version: speex-1.2beta3
2019-11-14 16:34:47.206871|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::startDevice-enter
2019-11-14 16:34:47.212428|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::startDevice-leave
2019-11-14 16:34:47.213428|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::openDevice-enter
2019-11-14 16:34:47.216429|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS Buffer size: 1056
2019-11-14 16:34:47.216429|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::openDevice-leave
2019-11-14 16:34:47.216429|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::startDevice-enter
2019-11-14 16:34:47.216429|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::startDevice-leave
2019-11-14 17:09:54.705710|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::associateAECDevice-enter
2019-11-14 17:09:54.706710|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::associateAECDevice-leave
CaptainBurd
 
Posts: 4
Joined: Thu Nov 14, 2019 6:50 pm

Re: Xplane & PE crashing

Postby Kevin_atc » Thu Nov 14, 2019 7:53 pm

is that the full log? The last few lines are the most important but I see nothing wrong here.
Kevin
PilotEdge Marketing
Kevin_atc
 
Posts: 1879
Joined: Sat Nov 13, 2010 7:01 pm

Re: Xplane & PE crashing

Postby CaptainBurd » Thu Nov 14, 2019 8:15 pm

Well it was the AI traffic that caused the problem... :D
Thank you for the help Kevin, appreciate everything you do.
CaptainBurd
 
Posts: 4
Joined: Thu Nov 14, 2019 6:50 pm


Return to Flight Simulators and PE clients

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests