X-PLANE 11.32 WIN 10 echo /listening own voice

X-PLANE 11.32 WIN 10 echo /listening own voice

Postby gfaerman » Fri Apr 05, 2019 9:32 pm

Hi,

A couple of weeks, can't say exactly when, PE stop working. On PTT (call atc) I can hear my own voice when TX.
I tried all tricks I found online, but there is a loopback somewhere and can't find it - I thought it was a REaltek driver problem, just installed a Creative RX, same issue.

Other apps, e.g Skype work fine.

Any hints?

Thanks in advance!

Gustavo
gfaerman
 
Posts: 4
Joined: Fri Apr 05, 2019 9:28 pm

Re: X-PLANE 11.32 WIN 10 echo /listening own voice

Postby Keith Smith » Sun Apr 07, 2019 10:28 am

Chances are, both of your radios are considered to be dead (normally because of voltage issues). This causes both of the voice connections to be moved to the same 'dead' room, hence, you can hear your own transmissions. I'll resolve this in a future build.

Check the online map, what frequency are you seeing for your radios?
Keith Smith
 
Posts: 9546
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ

Re: X-PLANE 11.32 WIN 10 echo /listening own voice

Postby gfaerman » Sun Apr 07, 2019 5:15 pm

Hi Keith,

I installed X=PLANE from scratch, and now it is working fine.

NOTE:
Restored the old version.
COM1 is set to 120.500 (SFO Tower).
Online map shows:
N6009M, C172 at 10ft, 0kt
199.998

Gustavo
gfaerman
 
Posts: 4
Joined: Fri Apr 05, 2019 9:28 pm

Re: X-PLANE 11.32 WIN 10 echo /listening own voice

Postby Keith Smith » Mon Apr 08, 2019 8:07 am

Gustavo,

If that's the output you're seeing on the map (make sure you wait for up to 10 secs for the map to update), then something is still wrong. It should be reflecting the COM1 freq that you set. If not, then it still thinks your radio is dead.
Keith Smith
 
Posts: 9546
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ

Re: X-PLANE 11.32 WIN 10 echo /listening own voice

Postby gregnbrown » Sun May 12, 2019 3:02 pm

I am using X-Plane 11 with the USB FSX Dual configured on a Windows 10 Pro system using the attached instructions: https://www.flightsounds.com/sites/defa ... v2.0_0.pdf

From time to time, I will get disconnected from PilotEdge and when I transmit, I hear an echo. I do not get notified I was disconnected, I am not able to hear ATC and only hear my echo. To fix this, quit and restart X-Plane.
gregnbrown
 
Posts: 1
Joined: Sun May 12, 2019 3:01 pm


Return to X-Plane

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests