Wrong CSL issue

Wrong CSL issue

Postby Alderman » Sun May 12, 2019 10:23 pm

Hello there,

After a bit of testing, I've been able to uncover an issue in XPlane where a default C172 model is applied as the aircraft. Flying with some others allows us to test this and determine what likely causes it.

So it appears that the proper CSL is not set for aircraft who are connected before you. Earlier I connected as a SF50, and the other guy connected as the same as well. I saw him as a SF50, but he saw me as a C172. I then disconnected and reconnected. He then saw me as an SF50, but then he appeared as a C172 for me.

In a couple of situations I've had a bug where you see the proper CSL but then an extra C172 is sticking out of the existing model pointed slightly up at an angle and you year a prop sound as well.

Can anybody confirm having these issues? I figured it was just a local issue for me, but now I've had others I've flown with confirm this.

Regards,
Alderman
 
Posts: 3
Joined: Sun May 12, 2019 10:17 pm

Re: Wrong CSL issue

Postby Keith Smith » Mon May 13, 2019 10:05 am

By any chance, do you have AI aircraft turned on? If so, try setting the number of AI aircraft to 0 and see if you have the same issue. I have a feeling it's drawing an xplane AI aircraft over the top of the CSL.
Keith Smith
 
Posts: 9579
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:38 pm
Location: Pompton Plains, NJ

Re: Wrong CSL issue

Postby Alderman » Mon May 13, 2019 10:40 pm

Hi Keith,

I had the same thought, but negative, we tried that as well. However, most of the time it's just one AI aircraft and it would be something like a 747, not a C172 anyway.
Alderman
 
Posts: 3
Joined: Sun May 12, 2019 10:17 pm

Re: Wrong CSL issue

Postby Alderman » Fri May 17, 2019 11:46 am

Are there any logs we can enable etc while performing the logon and log off from pilotedge that might help debug this?

To add to my previous, when logging off as well, the duplicate or wrong model disappears completely, which makes us believe it's not a default AI aircraft even if there was one turned on.
Alderman
 
Posts: 3
Joined: Sun May 12, 2019 10:17 pm


Return to X-Plane

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest